Sähköinen
tilintarkastus

Sähköisyys antaa virtaa ja lisää tehoa

Sähköinen tilintarkastus tuo tehokkuutta

Taloushallinto on jo pitkään ollut sähköistä ja viime vuosina taloushallinnon sähköistyminen on ollut erityisen nopeaa. Näemme tämän erittäin hyvin työssämme, jossa paperiaineiston eli kirjanpitomappien määrä on jo käynyt verraten vähäiseksi. Tilintarkastaja tarkastaa kirjanpidon, olipa se paperitulosteina tai sähköisinä tallenteina. Nykyisin kirjanpito on tavanomaisesti pilvipalvelussa, jota käytetään selainpohjaisesti. 

Meillä Tiliextrassa tilintarkastusprosessi, työvälineet ja dokumentaatio ovat jo vuosituhannen alusta saakka olleet sähköisiä. Kun tarkastuksen kohteena on täysin sähköinen kirjanpito, saavutetaan tilintarkastuksessakin lukuisia hyötyjä. Pääsemme itse hakemaan tilintarkastuksen kannalta hyödyllisimpiä tositteita ja raportteja sekä tarkastettavalta tilikaudelta että seuraavalta tilikaudelta, jota tilintarkastuksessa tulee myöskin tarkastaa tilinpäätöksen oikeellisuuden varmistamiseksi. Näin käytämme tehokkaammin sekä tilintarkastajan että kirjanpitäjän aikaa.

Koska sähköinen kirjanpito ei ole ajasta ja paikasta riippuvaista, voimme tehdä tarkastustyötä tehokkaasti etänä omalta toimistoltamme. Sähköinen tarkastusprosessimme ja toimintatapamme on ollut erityisen hyödyllinen esimerkiksi koronavirusepidemian aikana, jolloin sekä tilintarkastaja että kirjanpitäjä ovat voineet tehdä kokonaan etätyötä. Palaverit hoituvat joustavasti esimerkiksi Teams-tapaamisina.

Käytössämme ovat jo parin vuosikymmenen ajan  kehittämämme Tilintarkastus.fi -ketjun tehokkaat työvälineet. Tilintarkastustyövälineissä on  erityisesti huomioitu sähköisissä taloushallintojärjestelmissä tapahtuvan kirjanpidon analysointi sekä tositteiden ja muun aineiston tarkastus.

Meillä on kokemusta lähes kaikista Suomessa markkinoilla olevista sähköisistä taloushallintojärjestelmistä. Erityisen suuri osuus asiakkaittemme taloushallinnosta on Procountor, Netvisor, Visma Fivaldi ja Asteri-järjestelmissä. 

Haluatko aloittaa yhteistyön kanssamme?

Tiliextra Oy:

  • PRH:n hyväksymä tilintarkastusyhteisö
  • päätoimialana tilintarkastus jo vuodesta 1977
  • erikoistunut PK-yrityksiin ja asunto-osakeyhtiöihin
  • kuuluu kotimaiseen Tilintarkastus.fi -asiantuntijaketjuun
  • Suomen Asiakastiedon paras platina-sertifikaatti
Scroll to Top
Vieritä ylös